Om Malin Andersson

OM MIG

Jag är stolt tredje generationen hästmänniska. Min farfar var en känd hästhandlare och hos honom blev hästarna alltid väl behandlade. Han var även en utav två eldsjälar som startade upp Falkenbergsortens Ryttarförening. Det är från honom jag fått mitt engagemang och brinnande intresse för häst. Min pappa har själv ridit och tävlat sedan barnsben och från honom har jag lärt mig god och sund hästhållning.

Jag började tävla fälttävlan och som Young rider blev jag uttagen att rida i landslaget.

Jag flyttade till Tyskland 2004 för att bli bättre på banhoppning. Efter 3år hade jag provat på allt från att vara groom på stora internationella hopptävlingar till att tävlingsdebutera 4åriga hästar. På Gestut Nagel- Tornau fick jag möjligheten att rida landeschampionatet i hoppning. Där fick jag en fin andra placering med en egenutbildad hingst. Dessa erfarenhet har gjort mig säkrare i min hantering av häst och att bli bättre på att läsa av en häst i olika svåra situationer.

För att få mina erfarenheter prövade sökte jag in till unghästutbildningen på Flyinge där jag gick 08/09 med lärare som Jens Fredricson och Astrid Antonsson mfl. Jag blev examinerad med höga betyg och fina lovord i bl.a. hoppning, löshoppning och tömkörning. I utbildningen ingick även hästskötarexamen och tappskokompitens.

Direkt efter examen fick jag jobb hos Royne Zetterman, där jag red både Falsterbo och Breeders på Springfield Showjumpers hästar.

När jag flyttade hem till Falkenberg igen 2011 hade jag startat eget företag som jag driver än idag. Efter flera år av arbetserfarenhet har mina starka sidor varit att jag är handlingskraftig, jag får jobbet gjort och att jag gör det med stor ansvarskänsla.

Från att ha utbildat och tävlat främst mina egna hästar samt hållit träningar några kvällar i veckan har jag nu år 2017 bestämt mig för att utveckla och utöka min verksamhet. Jag ser fram emot nya möten med hästar, kunder och samarbetspartners för att skapa det jag brinner för - Bättre hästar och Bättre ryttare

Varmt välkomna att höra av er!